Maand van de oudere kat

Katten van 7 jaar of ouder hebben een grote kans op ouderdomsklachten. Maar liefst 2 op de 3 oudere katten hebben last van pijn door artrose. En 1 op de 3 heeft chronische nierziekte. Veel oudere katten hebben een te hoge bloeddruk of een afwijkende schildklierfunctie. Meestal merkt u daar helemaal niets van. Want katten zijn heel goed in het verbergen van ziektes. Alleen als we deze op tijd ontdekken, kunnen we samen zorgen voor een lang en prettig leven van uw kat.

Ook bieden wij in oktober een pakket met korting aan. Dit pakket bestaat uit een consult met gezondheidscheck, bloedafname en een bloedonderzoek wat de nierwaardes van de kat laat zien. Ook is het mogelijk om daarnaast een extra onderzoek voor de schildklier te laten uitvoeren. Dit wordt uitgevoerd door een extern laboratorium waar wij het bloed van uw kat naartoe sturen.

In oktober besteden we daarom extra aandacht aan de gezondheidscontrole van oudere katten. We controleren het gewicht, de algemene gezondheid van de kat en luisteren naar het hart. Ook bekijken we de oren, ogen en het gebit.

De kosten van het pakket zijn 52,50 euro (normaal 86 euro) de kosten van het extra bloedonderzoek voor de schildklier zijn 36,75 euro. Als u alleen de schildklier van uw oudere kat wilt laten onderzoeken zijn de kosten 76,75 euro. U kunt hiervoor een afspraak maken.