Geschiedenis

Geschiedenis Dierenartsenpraktijk Peize

Op 1 juli 1961 is de praktijk gestart door dierenarts J. Hingstman. Eerst vanuit een kamer boven café de Zietak aan de Oude Velddijk, waarna na enige tijd verder werd gegaan vanuit een woning aan de Schoolstraat. Doordat het steeds drukker werd in de praktijk en het gezin ook steeds groter werd, besloot de familie Hingstman een praktijk met woonhuis aan de Kerkstraat te bouwen. Het werd steeds drukker in de praktijk en dierenarts Hingstman bouwde samen met zijn vrouw de praktijk uit tot een goed lopende praktijk.

Later kwam er door de drukte assistentie bij. In maart 1983 is dierenarts Harders assistent geworden en na anderhalf jaar is hij in de maatschap gekomen en heeft samen met Hingstman de praktijk voortgezet.

 

Hingstman moest toen na negen jaar samenwerking om gezondheidsredenen met de praktijk stoppen en is in september 1994 overleden.

 

Toen Hingstman met de praktijk stopte heeft Harders samen met van Schaik de praktijk voortgezet t/m december 2006. Door een schouderoperatie van van Schaik en doordat Harders in 1998 een auto ongeluk heeft gehad, moest er iemand in de praktijk bij komen. Dit werd mevrouw Urbanik.

Doordat van Schaik in december stopte met de praktijk moest er een nieuwe locatie worden gezocht. Dit werd Hoofdstaat 9 in Peize.

 

De officiële opening werd verricht door mevrouw Hingstman in oktober 2007. Zij is altijd van grote waarde geweest ter ondersteuning van de praktijk tijdens de werkzame periode van dierenarts Hingstman.

Terug naar Over ons