Huisdier overleden, wat dan?

Er komt een tijd dat uw huisdier overlijdt, vanwege ouderdom, ziekte of via euthanasie. Vaak krijgen wij de vraag wat na die tijd met het stoffelijk overschot gaat gebeuren. En daarin zijn verschillende opties.

Cremeren

Kiest u er voor om uw overleden huisdier te laten cremeren dan kunnen ze uw dier bij ons of bij u thuis ophalen. Ook kunt u er voor kiezen om uw huisdier zelf naar het crematorium te brengen. De meeste crematoria cremeren uw huisdier individueel. U kunt er dan ook voor kiezen om het as van uw overleden huisdier terug te ontvangen. Wilt u dit niet dan verstrooien ze de asresten over één van de strooivelden.

Begraven

Niet iedereen weet dit, maar een overleden huisdier mag u begraven in uw eigen tuin. Dit mag alleen als de tuin ook echt uw eigendom is.

Collectieve crematie via crematorium

Collectieve crematie gebeurt in één van de crematoria in de buurt. Uw overleden huisdier wordt in een groep van maximaal zes dieren van het zelfde diersoort gecremeerd. De as wordt daarna uitgestrooid over één van de strooivelden. U kunt in dit geval geen asresten terug ontvangen.

Anonieme crematie via crematorium

Anonieme crematie gebeurt in het-zelfde crematorium als bij collectieve crematie. U overleden huisdier wordt in een groep van maximaal 15 andere dieren gecremeerd. De as wordt daarna uitgestrooid over één van de strooivelden. U kunt in dit geval geen asresten terug ontvangen

Bij de dierenarts achterlaten

Wij brengen overleden dieren naar een opslag, waarna een destructiebedrijf de overleden dieren ophaalt.

Dierencrematorium in de buurt

Terug naar Gezelschapsdieren