Gezelschapsdieren

Hond, kat en konijn

Gezelschapsdieren (honden, katten, konijnen, cavia’s, ratten, hamsters, etc.) maken een groot deel uit van ons patiëntenbestand. Hieronder vallen ook duiven, kippen en ander gevogelte. Zowel dieren die voor de sport en shows gehouden worden als de dieren die gewoon als gezelschapsdier gehouden worden kunnen bij ons terecht voor de benodigde vaccinaties en behandelingen. Voor spoedgevallen staan wij altijd voor u klaar, ook ‘s nachts en in het weekeinde.

Voor nader onderzoek van zieke dieren beschikken wij over de mogelijkheid om zelf bloedonderzoek te doen of röntgenfoto’s te maken. Ook andere aanvullende onderzoeken kunnen wij in eigen beheer uitvoeren. Te denken valt hierbij aan aanvullend onderzoek van de urine, zoals onderzoek op ontsteking, op blaasgruis of een bacteriologisch onderzoek. Bij huidaandoeningen kunnen wij ook extra onderzoek aanbieden, zoals microscopisch onderzoek en eventueel een schimmel- of bacteriologische kweek. Voor aanvullend onderzoek van ontlasting van zieke dieren kunt u deze ontlasting inleveren voor bijvoorbeeld een onderzoek op parasieten (wormen en eencellige organismen) en bacteriën.

Wilt u fokken met uw hond? Dan kunnen wij bloed afnemen voor progesteronbepaling, om zo het juiste tijdstip van dekking te bepalen. Na de dekking kunnen wij voor u een echo uitvoeren vanaf ongeveer 28 dagen na de dekdatum, om te zien of uw teef daadwerkelijk drachtig is.

Bijna elke ochtend en soms in de middag doen wij op afspraak operaties.

Voor (post)duiven, kippen en ander gevogelte bieden wij verschillende entingen aan, en ook met zieke vogels kunt u bij ons terecht.

Houdt u dieren in grote groepen, en heeft u gezondheidsproblemen, dan kunnen wij in overleg eventueel ook bacteriologisch onderzoek van bijvoorbeeld water- of grondmonsters voor u uitvoeren.

Terug naar Dieren