Huisdier overleden wat dan?

Er komt een tijd dat u huisdier overlijdt, vanwege ouderdom, ziekte of via euthanasie. Vaak krijgen wij de vraag wat na die tijd met het stoffelijk overschot gaat gebeuren. En daarin zijn verschillende opties.

 

Cremeren: Kiest u er voor om u overleden huisdier te laten cremeren dan kunnen ze uw dier bij ons of bij u thuis ophalen. Ook kunt u er voor kiezen om uw huisdier zelf naar het Crematorium te brengen. De meeste crematoria cremeren u huisdier individueel. U kunt er dan ook voor kiezen om het as van uw overleden huisdier terug te ontvangen. Wilt u dit niet dan verstrooien ze de asresten over één van de strooivelden.

 

Begraven: Niet iedereen weet dit, maar een overleden huisdier mag u begraven in uw eigen tuin. Dit mag alleen als de tuin ook echt uw eigendom is.

 

Collectieve crematie via crematorium: Collectieve crematie gebeurt in 1 van de crematoria in de buurt. Uw overleden huisdier wordt in een groep van maximaal 6 dieren van het zelfde diersoort gecremeerd. De as wordt daarna uitgestrooid over één van de strooivelden. U kunt in dit geval geen asresten terug ontvangen.

 

Anonieme crematie via crematorium: Anonieme crematie gebeurt in het-zelfde crematorium als bij collectieve crematie. U overleden huisdier wordt in een groep van maximaal 15 andere dieren gecremeerd. De as wordt daarna uitgestrooid over één van de strooivelden. U kunt in dit geval geen asresten terug ontvangen

 

Bij de dierenarts achterlaten: Wij brengen overleden dieren naar een opslag, waarna een destructiebedrijf de overleden dieren ophaalt.

 

Dierencrematorium in de buurt:

Dierencrematorium Stadskanaal  https://www.dierencrematoriumstadskanaal.nl

Huisdierencrematrium Noord-Nederland http://www.dierencrematorium.nl/

Dierencrematorium Majesta Smilde https://www.dierencrematorium-smilde.nl/